Privacy Policy

We take our customer’s privacy seriously and we will only collect, record, hold, store and use your personal information as outlined below.

Data protection is a matter of trust and your privacy is important to us. We shall therefore only process your name and other information which relates to you in the manner set out in this Privacy Policy. We will only collect information where it is necessary for us to do so and we will only collect information if it is relevant to our dealings with you. We will only keep your information for as long as we are either required to by law or as is relevant for the purposes for which it was collected.

You can visit our website, www.Mercu Cita.com.my and browse without having to provide your personal details. During your visit to our website, you may remain anonymous and at no time would we be able to identify you unless you have registered an account (“Mercu Cita account”) with us on our website and have logged on with your user name and password.

If you have any comments or suggestions, we would be pleased to receive them at our address or by contacting our Customer Service.

 

Collection of Personal Information:

Mercu Cita does not sell, share or trade customer’s personal information collected online with third parties.

Personal information collected online will only be disclosed within our corporate group and to third parties for the purposes for which it was collected, as authorised and consented by you. For example, the conduct of a sales transaction of a product of your choice on our website.

 

When you register a Mercu Cita account, the personal information we collect may include your:

  • Name
  • Delivery Address
  • Email Address
  • Date of Birth (Optional)
  • Gender (Optional)

When you make a purchase on the Mercu Cita website, the additional personal information we collect may include:

  • Telephone Number
  • Mobile Number
  • Delivery Address

The mandatory personal information we collect from you will be used and or shared within our corporate group and to third parties for one or the following purposes:

 

  1. To deliver products that you purchase from our website. For example, we may pass your name and address on to a third party such as our courier Service Company or supplier of choice in order to make delivery of the product to you;
  2. To inform and update you on the delivery of the product and for customer support purposes;
  3. To provide you with relevant product information such as SKUs;
  4. To process your orders and to provide you with the services and information offered through our website and which you may request;
  5. To allow us to administer your registered account with us;
  6. To verify and carry out financial transactions in relation to payments you may make online. For example, payments that you make through our website will be processed by our appointed agent. Disclosure to these data processing agents such as that of our appointed agent in this context is necessary for the purpose of conducting the sales transaction that you have opted for.
  7. The non-mandatory personal information such as date of birth and gender are used to carry out research/es on our users’ demographics and for us to send you suggestion or information in the form of promotional emails which we think you may find useful, thereby, enhancing your experience when you visit our website. By providing us these non-mandatory personal information, you are deemed to have consented to be part of our research/es and to receiving suggestions or information as outlined above.
  8. Subscription to our marketing and promotional materials

 

In addition to the personal information outlined above, when you register a Mercu Cita account with us, you shall be asked if you would like to subscribe to our marketing and or promotional materials from time to time. These marketing and or promotional materials may come from within our corporate group wholly or through affiliation with third parties. If you choose to so subscribe, you are deemed to have consented to us processing within our corporate group and or third parties your personal information for this purpose. You can always choose to unsubscribe from marketing information at any time by opting for the unsubscribe function within the electronic marketing material.

 

Accessing Actual Orders:

Your actual order details may be stored with us but for security reasons, cannot be retrieved directly by us. However, you may access this information by logging into your account on the website. Here, you can view the details of your orders that have been completed, those which are open and those which are to be dispatched as well as administer your address details, bank details and any newsletter to which you may have subscribed. You undertake to treat the personal access data confidentially and not make it available to unauthorised third parties. We cannot assume any liability for any misuse of passwords unless this misuse is through our own fault.

 

 

Security of Your Personal Information:

Mercu Cita ensures that all information collected will be safely and securely stored. We protect your personal information by:

Allowing access to personal information only via passwords;

Maintaining technology products to prevent unauthorised computer access; and

Securely destroying your personal information when it is no longer needed for our record retention purposes

Mercu Cita uses 128-bit SSL (Secure Sockets Layer) encryption technology when processing your financial details. 128-bit SSL encryption is approximated to take at least one trillion years to break, and is the industry standard.

 

Disclosure of Personal Information:

We will not share your information with any other organisations other than our corporate group and those third parties directly related to and necessary for the purchase of products, delivery of the same and purpose for which you have authorised. In exceptional circumstances, Mercu Cita may be required to disclose personal information, such as when there are grounds to believe that the disclosure is necessary to prevent a threat to life or health, or required by the law. Mercu Cita is committed to complying with the Personal Data Protection Act 2010, in particular, its policies as well as corresponding guidelines and orders.

 

 

Changes to the Privacy Policy:

Mercu Cita reserves the right to modify and change the Privacy Policy at any time. Any changes to this policy will be published on our website. You should check this Policy each time you access our website so as to be aware of the most recent applicable version of the Policy.

 

Complaints about breaches of privacy:

If you are not satisfied with the way in which we handle your enquiry or complaint, please don't hesitate to contact Customer Service.

 


NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

Notis Perlindungan Data Peribadi ini ("Notis") menerangkan bagaimana Mercu Cita Manufacturing Sdn.Bhd (Mahnaz Food) menggunakan Data Peribadi anda. Sekiranya berlaku sebarang percanggahan antara versi bahasa Inggeris dengan bahasa lain, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

Perlindungan data privasi anda amat penting bagi kami. Jadi, kami hanya memproses nama dan maklumat lain yang berkaitan dengan cara yang dinyatakan dalam polisi ini. Kami hanya akan mengumpulkan maklumat di mana atas keperluan untuk berbuat demikian dan kami hanya akan mengumpul maklumat jika ianya berkaitan dengan urusan antara kedua-dua pihak. Kami hanya akan menyimpan maklumat anda untuk dalam tempoh masa yang ditentukan oleh undang-undang atau dengan tujuan yang berkaitan bagi maklumat dikumpulkan.

Pengumpulan Data Peribadi.

  1. Anda boleh menggunakan dan melayari Laman Web (www.Mercucita.com) tanpa mendedahkan data peribadi anda. Anda tidak perlu memberikan data peribadi sebagai syarat menggunakan Laman Web milik kami, kecuali sebagaimana yang perlu untuk bertindak balas kepada permintaan anda atau dalam kes-kes di mana anda telah menghubungi kami secara langsung. Selain itu, Kita tidak akan dapat mengenal pasti maklumat anda kecuali anda telah mendaftar akaun (akaun Mercu Cita") dengan kami di laman web kami.

 

  1. Mercu Cita tidak akan menjual, berkongsi atau perdagangan pelanggan maklumat yang dikumpul secara online dengan pihak ketiga. Maklumat peribadi yang dikumpulkan secara online akan hanya didedahkan dalam Kumpulan korporat kami dan kepada pihak ketiga untuk tujuan yang ia dikumpulkan,atas kebenaran anda. Contohnya, transaksi komersial atas pilihan anda melalui laman web kami.

 

  1. "Data Peribadi" bermaksud maklumat mengenai anda, dari mana anda boleh dikenal pasti, termasuk tetapi tidak terhad kepada nama, nombor kad pengenalan, nombor passport, nombor telefon, nombor faks, alamat, alamat e-mel, tarikh lahir, bangsa, jantina, status perkahwinan, dan apa-apa maklumat mengenai anda yang anda berikan kepada kami berikutan apa-apa tugasan dan komunikasi di antara anda dan Mercucita dan/atau apa-apa maklumat mengenai anda yang secara langsung atau tidak langsung telah atau mungkin dikumpul, disimpan, digunakan dan diproses oleh Mercu Cita dari semasa ke semasa.

 

Tujuan Pemprosesan

  1. Maklumat mandatori yang kami kumpul daripada anda akan digunakan dan diproses antara Kumpulan korporat dan untuk pihak ketiga untuk tujuan yang berkaitan dengan perniagaan dan aktiviti-aktiviti Mercu Cita yang termasuk, tanpa had, tujuan berikut ("Tujuan"): -

 

  • Untuk penghantar produk yang dibeli daripada laman web kami. Sebagai contoh, kita akan berikan nama dan alamat anda kepada pihak ketiga seperti Syarikat Perkhimatan Kurier atau pembekal yang dipilih untuk membuat penghantaran produk kepada anda;
  • Untuk memaklumkan anda tentang penghantaran produk dan untuk tujuan perkhimatan pelanggan;
  • Untuk memberikan anda maklumat produk yang berkenaan seperti SKUs;
  • Untuk memproses pesanan anda dan menyediakan anda dengan perkhidmatan dan maklumat yang ditawarkan melalui laman web kami atas permintaan anda
  • Sebagai kebenaran untuk kami bagi mentadbir akaun anda yang didaftarkan;
  • Untuk mengesahkan dan menjalankan transaksi kewangan yang berkaitan dengan pembayaran online anda. Sebagai contoh, bayaran yang anda buat melalui laman web kami akan diproses oleh agen yang dilantikan. Pendedahan data kepada agen-agen pemprosesan data seperti yang dilantikan dalam konteks ini bagi keperluan menjalankan urus niaga jualan yang dipilih oleh anda.
  • Maklumat peribadi yang bukan mandatori seperti tarikh lahir dan jantina akan digunakan untuk menjalankan penyelidikan demografi pengguna kami dan menghantar cadangan atau maklumat promosi dalam bentuk e-mel dimana kami rasa anda mungkin dapat guna. Seterusnya, meningkatkan pengalaman anda apabila anda melawat laman web kami. Dengan memberi kami maklumat peribadi berkenaan, anda dianggap telah bersetuju untuk menjadi sebahagian dari penyelidikan kami dan untuk menerima cadangan atau maklumat yang dinyatakan di atas.

Tujuan pemasaran dan promosi

  1. Sebagai tambahan kepada maklumat peribadi yang dinyatakan di atas, apabila anda mendaftar akaun Mercu Cita dengan kami, anda akan menerima pertayaan sama ada ingin melanggan bahan pemasaran atau bahan promosi dari semasa ke semasa. Bahan-bahan pemasaran dan promosi mungkin datang dari dalam Kumpulan korporat kami keseluruhannya atau melalui gabungan dengan pihak ketiga. Jika anda memilih untuk melanggan, anda dianggap bersetuju dan memberi kebenaran untuk kami memproses maklumat peribadi anda di antara Kumpulan Korporat atau pihak ketiga atas tujuan berkenaan. Anda boleh memilih untuk berhenti melanggan dari maklumat pemasaran pada bila-bila masa dengan memilih fungsi berhenti melanggan dalam bahan pemasaran elektronik.

Pendedahan Data Peribadi

  1. Kami tidak akan berkongsi maklumat anda dengan mana-mana organisasi yang lain selain daripada Kumpulan korporat, pihak ketiga yang berkaitan secara langsung atas keperluan untuk pembelian produk, penghantaran dengan tujuan yang berkenaan dimana anda telah membenarkan. Selain itu, Mercu Cita mungkin diperlukan untuk mendedahkan maklumat peribadi, bagi mengelakkan ancaman ke atas nyawa atau Kesihatan, atau dikehendaki oleh undang-undang.

Hak Akses dan Pembetulan

  1. Tertakluk kepada apa-apa pengecualian di bawah undang-undang terpakai, anda boleh meminta akses kepada dan/atau meminta pembetulan Data Peribadi anda, permintaan untuk mengehadkan pemprosesan Data Peribadi untuk Tujuan Pemasaran dan/atau membuat sebarang pertanyaan mengenai Data Peribadi anda, dengan menghubungi Pelanggan Perkhimatan kami.
  2. Sila ambil perhatian bahawa akibat daripada anda menarik balik persetujuan anda untuk Mercu Cita memproses Data Peribadi anda bagi Tujuan yang disenaraikan, kami mungkin tidak dapat mengadakan transaksi atau kontrak dengan anda dan tidak akan dapat menyediakan anda dengan produk atau perkhidmatan yang diingini oleh anda.

Langkah Keselamatan dan Perlindungan

  1. Mercu Cita hendaklah menyimpan dan memproses Data Peribadi anda dengan cara yang selamat dan mengelakkan sebarang pemprosesan yang tidak sah dan / atau menyalahi undang-undang , mana-mana kerugian akibat kemalangan , kemusnahan atau kerosakan kepada Data Peribadi anda. Kami berusaha untuk melaksanakan pentadbiran dan keselamatan perlindungan mengikut segala prosedur yang sesuai mengikut garis panduan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 untuk melindungi dan memelihara integriti Data Peribadi anda. Walau bagaimanapun, anda akan bertanggungjawab untuk mana-mana ID pengguna atau kata laluan yang digunakan di laman web kami . Anda perlu melindungi ia dengan baik.

Pautan ke Laman Web Pihak Ketiga

  1. Laman Web mungkin mengandungi pautan ke laman web pihak ketiga. Sila ambil perhatian bahawa Mercu Cita tidak bertanggungjawab untuk pengumpulan, penggunaan, penyelenggaraan, perkongsian, atau pendedahan data dan maklumat oleh pihak ketiga sedemikian. Jika anda memberikan maklumat secara langsung kepada laman-laman tersebut, dasar privasi dan syarat-syarat perkhidmatan di laman berkaitan akan terpakai dan Mercu Cita tidak bertanggungjawab untuk amalan pemprosesan maklumat atau dasar privasi laman-laman tersebut.

Pengakuan dan Persetujuan

  1. Mercu Cita mempunyai hak untuk mengubah suai dan menukar dasar privasi pada bila-bila masa. Sebarang perubahan kepada polisi ini akan disiarkan di laman web kami. Anda perlu menyemak polisi ini setiap kali anda mengakses laman web kami supaya dapat mengetahui versi terbaru berkenaan polisi ini.

 

  1. Anda mengesahkan bahawa anda telah membaca dan memahami Notis ini dan memberi persetujuan anda kepada pemprosesan Data Peribadi anda oleh Mercu Cita seperti yang dinyatakan di atas. Sekiranya anda tidak bersetuju dengan pemprosesan Data Peribadi anda seperti yang diterangkan dalam Notis ini, sila hubungi Pelanggan Perkhimatan kami.
Top